Bart Knaack is een enthousiaste tester en test coach die veel testers vermaakt en onderwijst door middel van Testlabs. In deze aflevering van Quality Stories gaan we in op wat een testlab is en hoe jij het kunt inzetten om beter, maar vooral ook leuker te testen. Zo kom je te weten hoe Bart Mindstorm robot's in zet, maar ook hoe je door middel van 10 usability regels al een hele geslaagde test sessie kunt hebben. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog eens toegang tot een oefening om Exploratory testen te ontdekken. Binnenkort is er zelfs een heleboel games en puzzels te vinden om te leren testen op de site van James Lyndsay. Als klap op de vuurpijl hoor je wat Bart en ik gaan doen op de Agile Testing Days. Dus waar wacht je op luister nu naar de podcast of luister hem onderweg naar je werk,want je kunt ook afleveringen downloaden!

Twitter: @Btknaack
Mocht je suggesties hebben voor een volgende aflevering of zelf een vraag hebben over testen of deze aflevering neem dan contact met mij op via Twitter @eddybruin

Tatsing-Lets-Test-Benelux-2015-foto-1.jp
Deze keer in Quality Stories is Joep Schuurkes te gast. Joep is tester en Scrum Master. Die combinatie zien we vaker en daarom onderzoeken we in deze aflevering samen wat een tester een goede scrum master maakt. Joep heeft hier een unieke kijk op en zet de mensen centraal bij zijn aanpak. Daarbij nemen we ook alle activiteiten van een tester onder de loep. Zijn achtergrond in Context Driven Testen helpt hem hier in. Maar wat is context driven testen? Kom erachter en luister de podcast! Discussieer mee in de comments of op Twitter onder de hashtag #Qualitystories.

Meer van Joep weten? Bezoek zijn blog testingcurve.wordpress.com of Twitter @J19sch
Deze aflevering zit vol met verwijzingen naar boeken,blogs en cursussen. Hieronder staan ze opgesomd:

* Perfect software and other illutions about testing - Jerry weinberg
* Explore it - Elisabeth Hendrikson
* Secret of consulting - Jerry Weinberg
* Are your lights on? - Jerry Weinberg
Welkom! Jordann Gross is vandaag te gast. Jordann zit zo'n 6 jaar in het testvak, maar hij noemt zichzelf 'Quality Engineer'. In deze aflevering vraag ik me af waarom hij zich zo noemt en hoe dit zijn werk beïnvloed.Je komt te weten hoe je als tester je breder kunt scholen. Jordann gaf hier eerder op Xebicon een presentatie over. Voorbij de T-shape zelfs volgens Jordann. Zijn presentatie is ook als video terug te zien. Verder bespreken we waar het testvak heen gaat en welk nieuw soort testers er ontstaan. Hierbij halen we ook het interessante toekomst perspectief voor de tester van Finse tester Maaret Pyhäjärvi aan. Jordann heeft ook nog de tip om je meer richting de product owner op te schuiven om je testen te verbeteren. Hoe je dit doet hoor je in de podcast!Veel plezier met de aflevering. Ik lees in de comment hieronder graag terug wat je van deze aflevering vond. Ook hoor ik altijd graag van je welk onderwerp je eens langs zou willen horen komen in de podcast. Tot over 2 weken voor de volgende podcast!
Podbean App

Play this podcast on Podbean App